Sprema se novi spektakl: Fjuri i Vajlder će se boriti u maju

Nakon duela u decembru

Sprema se novi spektakl: Fjuri i Vajlder će se boriti u maju

Objavljeno na dan 15.02.2019 - 13:24 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Diontej Vajlder (Deontay Wilder) i Tajson Fjuri (Tyson Fury) u ponedjeljak će i službeno najaviti svoju borbu, doznaje engleski Sun.

Dvojac se borio u decembru, a nakon što je borba završila neriješeno iako je po mnogima Fjuri bio bolji, špekulira se o revanšu.

WBC organizacija također želi da se ova borba dogodi, pa je predsjednik Mauricio Sulaiman već dva puta pomjerao rok do kojeg Vajlder i Fjuri mogu dogovoriti sve detalje borbe. Drugi rok bio je u utorak, a Sulaiman je sada optimističan kako je u ponedjeljak sve gotovo.

- Obojica su u pregovorima pokazali dobru vjeru i sve ide u dobrom smjeru, nastavit ću nadgledati i do ponedjeljka odlučiti hoću li se uplesti - rekao je Sulaiman pa objasnio zašto u WBC-u žele da uspije dogovor između boraca.

- Cilj je da uvijek promotori sami dogovore borbu, a ova je borba  bitna za svijet boksa i naša je dužnost iskoristiti sve što imamo kako bi se ona ponovno dogodila.

Sa Sulaimanovom pričom poklapa se i ona Fjurijevog promotora Frenka Vorena (Frank Warren), koji je rekao kako će u ponedjeljak Tajson imati važnu objavu.

- Radili smo na nekim stvarima i mislim da će Fjuri svoju budućnost najaviti u ponedjeljak - rekao je za TalkSport.

Čini se da je sve skoro pa dogovoreno, a borba bi se trebala održati 18. maja u Njujorku.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!