Spriječeno krijumčarenje migranata

BiH

Spriječeno krijumčarenje migranata

Objavljeno na dan 05.08.2020 - 12:46 | Izvor: USKinfo.ba |


 

Zajedničkim operativnim radom Postrojbe granične policije Zvornik i PU Kalesija, 3. augusta 2020. godine u večernjim satima, na području općine Kalesija, kontrolirano je vozilo marke Opel, kojim je upravljao vlasnik vozila, državljanin BiH, S.E. U vozilu su se nalazile 3 osobe afroazijskog podrijetla, državljani Bangladeša. 

Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Postrojbe granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije postrojbe proveli 3 nezakonita migranta i jednog državljanina BiH. 

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama postrojbe, radi obrade i dokumentiranja KD „Krijumčarenja ljudi“.

4. augusta 2020. godine, daljnjim zajedničkim operativnim radom policijskih službenika PGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanske županije, PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još 4 državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S.E. Osobe su provedene u službene prostorije PGP-a Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“. Ovo je još jedan rezultat dobre suradnje PGP Zvornik i PU Kalesija, između ostalog, i na sprječavanju krijumčarenja ljudi.

Foto:GP BiH
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!