Srpski tabloid izvrijeđao Nurkića, nazvao ga ''balijom koji veliča ubice Srba''

"INFORMER"

Srpski tabloid izvrijeđao Nurkića, nazvao ga ''balijom koji veliča ubice Srba''

Objavljeno na dan 10.05.2019 - 09:08 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Portland je sinoć na krilima Damiana Lillarda (32 poena, 5 asistencija) došli do pobjede protiv Denvera  119:108 i izjednačenja u seriji 3:3.

Na utakmici je bio i povrijeđeni bh. centar Jusuf Nurkić koji je bodrio svoje saigrače sa klupe.

Najbolji bh. košarkaš u dvorani se pojavio u majici na kojoj su ispisana imena heroja Armije BiH koji su dali živote u borbi za domovinu.

Na Nurkićevoj majici su bila ispisana imena Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Adila Bešića i  Nesiba Malkića.

Informer, srpski tabloid blizak Aleksandru Vučiću, zbog ovoga je Nurkića izvrijeđao, nazvao ga “balijom”, a pomenute pripadnike Armije BiH nazvao “zločincima i ubicama Srba”.

Naslov je glasio ovako: “SKANDALČINA U NBA! Balija Jusuf Nurkić VELIČAO ZLOČINCE I UBICE SRBA!”.

“Nema sumnje da je želeo da isprovocira Srbe i Nikolu Jokića, koji je ostao hladan kao špricer i “strpao” Blejzersima 29 poena, šteta samo što Denver nije pobedio”, navedeno je u tekstu.

Informer je nedavno zbog svog naslova došao i do svjetskih medija kada je slavio požar i uništenje katedrale Notre Dame u Parizu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!