Marketing USKinfo.ba
''Šta je, gdje god da je odvezeš, biće ti isto'' - Otac preminule Afane Pajalić i dalje traži odgovorne za smrt svoje kćerke

Nesavjesno liječenje?

''Šta je, gdje god da je odvezeš, biće ti isto'' - Otac preminule Afane Pajalić i dalje traži odgovorne za smrt svoje kćerke

Objavljeno na dan 29.05.2019 - 15:07 | Izvor: USKinfo.ba |


Redakciju USKinfo.ba protekle sedmice posjetio je naš sugrađanin Angijad Pajalić – Gijo, kojem je tragično u 22.godini života preminula kćerka Afana Pajalić u KCUS-u Sarajevo. 

Angijadu je potvrđeno iz KCUS-a Sarajevo da je njegova kćerka Afana dovezena u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i da pored velikih napora koje su uložili, nisu mogli ništa učiniti kako bi je spasili. Angijadu je to potvrdila doktorica KCUS-a Sarajevo Snježana Unčanin.

USKinfo.ba je o ovom slučaju već jednom pisao, a tada je objavljeno pismo u kojem je Angijad izrazio nezadovoljstvo liječenjem kćerke u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić pod nazivom: "Izražavanje nezadovoljstva na okolnosti liječenja moje kćerke Afane Pajalić u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić Bihać, odjel Kirurgije."

VEZANA VIJEST: Otac preminule Bišćanke Afane Pajalić traži odgovore: Ko je kriv za smrt moje kćerke?

Nakon toga, Pajalić je podnio dva zahtjeva za pristup informacijama koje je uputio prema Kantonalnoj bolnici u Bihaću, te Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne politike. U Zahtjevima za pristupn informacijama, Angijad je tražio odgovore na pitanje zašto Afani nije istog dana odobren prevo sanitetskim vozilom u Sarajevo. To je učinjeno tek dan poslije, a prema njegovom mišljenju, a što je potvrdila i doktorica Unčanin, bilo prekasno za doktore u Sarajevu. 

Pajalić nakon određenog vremena dobija odgovore iz Ministarstva kao i iz Kantonalne bolnice. Ukratko, ni Bolnica, ni Ministarstvo ne raspolažu informacijama i odgovorima na pitanja koja je Angijad postavio u Zahtjevu.

USKinfo.ba je na protekloj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona tražio od ministrice Nermine Ćemalović komentar u vezi ovog slučaja. Tom prilikom ministrica je pristala razgovarati sa nama o ovoj temi, ali je tražila nekoliko dana kako bi se bolje upoznala sa cijelim slučajem i tražila odgovore od kolege za kojeg Angijad smatra da je nesavjesno liječio Afanu, odnosno nije dozvolio transport sanitetskim vozilom istog dana. Poziva od ministrice još nije bilo.

Podsjećamo, Afana Pajalić preminula je u Sarajevu u 22. godini života. 

VEZANA VIJEST: Preminula 22-godišnja Bišćanka - Prijatelji se opraštaju na društvenim mrežama
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!