Statua Majkl Džeksona uklonjena iz Nacionalnog nogometnog muzeja

Zbog filma “Leaving Neverland”

Statua Majkl Džeksona uklonjena iz Nacionalnog nogometnog muzeja

Objavljeno na dan 08.03.2019 - 08:13 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Statua Majkl Džeksona (Michaela Jacksona) uklonjena je iz britanskog Nacionalnog nogometnog muzeja zbog filma “Leaving Neverland” koji pokojnog pjevača prikazuje u svijetlu pedofila.

Vejd Robson (Wade) i Džejms Sejfčuk (James Safechuck) optužili su Džeksona da ih je seksualno zlostavljao nekoliko godina kada su bili djeca u četverosatnom dokumentarcu "Leaving Neverland", čiji je prvi dio emitiran u Velikoj Britaniji u srijedu. 

Porodica pokojnog pjevača osudila je film, nazivajući ga "javnim linčovanjem". Oni su tužili HBO koji je radio ovaj dokumentarac.

- Kao dio naših tekućih planova da bolje predstavimo priče koje želimo ispričati, donijeli smo odluku da uklonimo statuu Majkla Džeksona - rekla je portparol Nacionalnog nogometnog muzeja.  

Ova statua prvobitno je postavljena 2011. godine na stadionu "Fulham Craven Cottage" u čast prijateljstva pjevača i bivšeg predsjednika Mančestera Muhameda Al Fajeda (Mohammeda Al Fayeda). Nakon što su statuu ismijali navijači Mančestera, statua je premještena u Nacionalni nogometni muzej.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!