Stefanović: Ako na protestu bude nasilja, biće ozbiljne i čvrste reakcije države

Srbija

Stefanović: Ako na protestu bude nasilja, biće ozbiljne i čvrste reakcije države

Objavljeno na dan 30.03.2019 - 13:33 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će demonstranti biti suočeni sa ozbiljnom i čvrstom reakcijom države ukoliko 13. aprila na protestu opozicije bude nasilja.

"Mogu da garantujem, ako neko pokuša nasilje da će se suočiti sa ozbiljnom i čvrstom reakcijom državnih organa", rekao je Stefanović za televiziju Pink upitan kakva će biti reakcija države tog dana ukoliko bude nasilja.

On je rekao da su svi upoznati sa tim da na protestima moraju da se ponašaju po zakonu.

Kako je dodao, protesti i okupljanja su dozvoljeni, ali ne i nasilje.

Povodom slučaja povređivanja bivšeg povjerenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, Stefanović je rekao da Šabića niko nije napao, da bi volio da je to bivši povjerenik i objasnio na Twitteru u prvom trenutku po objavljivanju fotografije sa krvavim licem i da bi na taj način bilo izbjegnuto uzbunjivanje javnosti.

Stefanović za to uzbunjivanje javnosti više krivi, kako je rekao, one koji su iznijeli najteže optužbe na račun države i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!