Štefica Galić: Malo treba od postrojavanja do krvi

BiH

Štefica Galić: Malo treba od postrojavanja do krvi

Objavljeno na dan 13.03.2019 - 14:25 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Delegati iz Kluba Srba i Hrvata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine odbili su podržati inicijativu da taj dom osudi postrojavanje pripadnika Ravnogorskog četnika pokreta u Višegradu.

Delegat Kluba Hrvata Zlatko Miletić (DF) zatražio je u utorak da se na dnevni red uvrsti tačka dnevnog reda kojom bi se osudio postrojavanja u Višegradu, ali je ta inicijativa odbijena.

Pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu obilježili su u nedjelju godišnjicu hapšenja četničkog generala i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića, odakle se čula pjesma „Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina.“ 

Brojne domaće i međunarodne organizacije, među kojima i OHR kao i strane ambasade, osudile su takve poruke iz Višegrada, ali je Dom naroda Bosne i Hercegovine danas odbio osuditi dešavanja u Višegradu.

Urednicu portala Tačno.net iz Mostara takvo ponašanje političara u Bosnu i Hercegovinu ne iznenađuje. 

„Te stranke su sljednice fašističkih ideologija, čiji su se predstavnici nesmetano postrojavali“, kaže Galić u komentaru za agenciju Patria, dodajući da u BiH nema zakona koji zabranjuje promoviranje fašističke ideologije, ali ističe da zakone donose upravo predstavnici istih političkih stranaka. 

„Jad i bijeda ljudska i politička“, kaže Galić, optužujući one koje, kako kaže, „taj bahati fašistički čin ne osuđuju, dozvoljavaju i onih koji su ga izveli.“ 

„Malo je od postrojavanja do krvi, bar smo tome svjedočili prije dvije decenije“, upozorava Galić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!