Steže se obruč oko najtraženije žene: Djecu drogira heroinom, te ih šalje u smrt

!

Steže se obruč oko najtraženije žene: Djecu drogira heroinom, te ih šalje u smrt

Objavljeno na dan 01.01.2019 - 17:02 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Britanske tajne službe vjeruju da se najtraženija žena na svijetu “Bijela udovica”, odgovorna za ubistvo 400 ljudi, skriva u Jemenu.

Izvor blizak službama koje za 35-godišnjom Samanthom Lewthwaite tragaju već sedam godina izjavio je kako je ona i dalje glavna meta službi te da su joj vrlo blizu i da će je uskoro uhvatiti.

Lewthwaite, inače kćerka britanskog vojnika, je navodno pod zaštitom boraca militantne skupine Al-Shabaab. Prebačena je u Jemen nakon što je povezana s zločinima u Keniji i Somaliji u Africi.

U tajnim službama vjeruju da je nedavno posjetila Dubai te strahuju da možda planira daljnje terorističke napade, uključujući štrajkove u Londonu.

Najnovija obavještajna informacija prikupljena je nakon što je časnik MI6 u kenijskoj prijestolnici Nairobiju regrutirao izvor u bliskoj vezi s 35-godišnjakinjom.

“Jemen je rasadnik za regrutiranje Al-Shabaaba i njegova kaotična politička situacija daje prednost teroristima koji su na vlasti kao ona”, kazao je izvor The Mirorra.

Lewthwaite je udovica Germainea Lindsaya, jednog od bombaša odgovornih za teroristički napad od 7. jula 2005. godine u Londonu te je majka četvero djece.

Interpol je za njom raspisao crvenu potjernicu nakon što je utvrđeno da je povezana s napadom na Westgate centar u Keniji 2013. Tada je poginulo 66 ljudi, dok je 200 bilo povrijeđeno.

Ona u Jemenu navodno regrutira žene, bombaše samoubojice podmićujući ih s 300 funti što je veliki novac za lokalne očajne porodice. Također se smatra kako ona u smrt šalje bombaše stare tek 15 godina drogirajući ih heroinom.

Istražitelji vjeruju kako je 35-godišnjakinja napravila nekoliko plastičnih operacija te nagomilala kilograme kako bi bila neprepoznatljiva.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!