Stigao nalaz vještaka iz Banje Luke koji treba pokazati kako je stradao Dženan Memić

ROČIŠTE 15. NOVEMBRA

Stigao nalaz vještaka iz Banje Luke koji treba pokazati kako je stradao Dženan Memić

Objavljeno na dan 08.11.2019 - 09:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Dugo očekivani nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke Centra Zenit iz Banje Luke konačno je završen i Kantonalni sud u Sarajevu je zaprimio ovaj dokument.

Vještaci su radili rekonstrukciju događaja kako bi utvrdili da li je bilo saobraćajne nesreće i kako je Dženan Memić stradao.

Nalaz će biti prezentiran na ročištu koje će biti održano 15. novembra, u okviru po drugi put ponovljenog suđenja u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji su prvostepenom presudom oslobođeni krivice da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan Memić zadobio povrede i nakon sedam dana preminuo.

"Od samog početka tvrdimo da je Dženan ubijen te da je Tužilaštvo KS s tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću", kazala je Dženanova sestra Arijana Memić.

Novo vještačenje u ovom predmetu naloženo je 2. jula ove godine kada je počeo ponovljeni sudski postupak prema drugostepenom rješenju Vrhovnog suda FBiH kojim je ukinuta oslobađajuća presuda. Nakon toga ročišta su odgađana nekoliko puta. Prošlo je više od dva mjeseca i ponovljeni postupak je opet krenuo iz početka.

Tužilaštvo BiH najavilo je da pokreće istragu u ovom predmetu, a do sada je održano više sastanaka kojima su prisustvovali glavna tužiteljica Gordana Tadić, otac ubijenog Dženana Muriz i advokat Ifet Feraget.

Muriz Memić od početka tvrdi da nije bilo saobraćajne nesreće i da je njegov sin ubijen.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!