Stravična nesreća u Austriji: Ljekari se bore za život radnika iz BiH

EU

Stravična nesreća u Austriji: Ljekari se bore za život radnika iz BiH

Objavljeno na dan 14.08.2019 - 12:50 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Austrijski mediji danas su izvijestili o stravičnoj nesreći koja se desila u subotu 10. augusta u Laxenburgu (Donja Austrija).

Tog dana je radnik iz BiH došao u prostor firme u kojoj je radio kako bi slobodan dan iskoristio za popravku svog traktora. Nakon što je završio posao, odlučio je zamijeniti i neispravni senzor zračnog ovjesa kamiona u vlasništvu kompanije. 

Pokrenuo je motor i podigao karoseriju kamiona kako bi mogao pristupiti senzoru. Ubrzo je ponovo ugasio motor. Obično za ovaj posao treba koristiti hidrauličnu dizalicu ili drugi alat za osiguranje podignute karoserije kamiona…
Kada je u radni krug došao još jedan zaposlenik kompanije, iznenada je čuo glasan prasak. Drugi radnik zatekao je stravičan prizor: Glava i prsa njegovog bosanskog kolege bili su zarobljeni između gume i karoserije kamiona!

Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, oslobodile radnika iz BiH, a pripadnici hitne pomoći iz Mödlinga uspjeli su ga oživjeti.

Radnik iz BiH je s povredama opasnim po život prebačen u bolnicu spasilačkim helikopterom Christophorus 3 austrijskog automobilskog kluba ÖAMTC. Slučaj je prijavljen i nadležnoj inspekciji rada.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!