Studenti stipendisti Velike Kladuše pisali općinskom načelniku, predsjedavajućem OV i klubovima zastupnika

OTVORENO PISMO

Studenti stipendisti Velike Kladuše pisali općinskom načelniku, predsjedavajućem OV i klubovima zastupnika

Objavljeno na dan 05.06.2020 - 08:07 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je otvoreno pismo studenata stipendista iz Velike Kladuše, koje prenosimo u cjelosti.

Dana 04.06.2020. godine kao neformalna grupa studenata okupljenih na facebook grupi „Općinska stipendija“, a koji su dobitnici općinske  stipendije Općine  Velika Kladuša za akademsku 2019/20. god, šaljemo

OTVORENO PISMO

Općinskom načelniku općine Velika Kladuša, Predsjedavajućem OV Općine Velika Kladuša, Klubovima zastupnika u OV Općine Velika  Kladuša i Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Velika Kladuša.

Poštovani gore navedeni, ovim putem Vas obavještavamo da smo izrazito nezadovoljni zbog činjenice da procedura dodjele općinskih stipendija za akademsku 2019/20.godinu, već gotovo četiri mjeseca nakon odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija za 2019/20. godinu, još uvijek nije završena. S obzirom da je stanje prirodne nepogode uzrokovane pojavom Korona virusa (Covid - 19) odlukom Vlade Federacije BiH ukinuto („Službene novine Federacije BiH“ broj : 21/20) i da su od 01.06.2020 godine sve javne ustanove počele sa normalnim radom, nas zanima kad će i da li će biti organizirano potpisivanje ugovora za dodjelu Općinskih stipendija 2019/20. sukladno članu 17. stava 2. i 3. Pravilnika o dodjeli stipendija („ Službeni glasnik Općine Velika Kladuša“, broj: 1/18 i 11/18).

Uzimajući u obzir gore navedene činjenice, smatramo da bi procedura dodjele općinskih stipendija u što skorijem roku trebala biti završena na obostranu korist, jer ćemo, ukoliko našem zahtjevu ne bude udovoljeno u razumnom roku, biti primorani iskoristiti sve demokratske instrumente kako bi se efikasno izborili za prava koja nam pripadaju.

Poštovani gore navedeni, molimo Vas da ovo pismo shvatite ozbiljno i da nas u roku od 8 dana po primitku ovog pisma pismeno ili putem medija zvaničnim saopštenjem obavijestite šta ste poduzeli po pitanju rješavanja problema u kojem se nalazimo.

Obzirom da je Općina Velika Kladuša do sada veliku pažnju posvećivala studentima i njihovim potrebama, te im pružala značajnu podršku, nadamo se da će s takvom politikom nastaviti i u budućnosti, jer studenti i mladi su budućnost naše općine, kao i društva u cjelini., navodi se u pismu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!