Sud u Bihaću potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Zlatka Hujića - Evo šta je uradio

Zloupotreba položaja

Sud u Bihaću potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Zlatka Hujića - Evo šta je uradio

Objavljeno na dan 21.11.2018 - 15:46 | Izvor: USKinfo.ba | pravosudje.ba


Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Hujić Zlatka (1953. godište) iz Bosanskog Petrovca zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave.

Predmetnom optužnicom Hujić Zlatku je stavljeno na teret postojanje osnovane sumnje da je kao načelnik Općine Bosanski Petrovac u oktobru, novembru i decembru mjesecu 2013. godine postupao suprotno Odluci o budžetu Općine Bosanski Petrovac za 2013. godinu, i odredbama Pravilnika o postupku direktnog sporazuma , na način da je sa predstavnicima građevinsko-monterskim poduzetnicima, dogovorio izradu fasade, limarskih radova i oluka na zgradi u ul. Trg šehida u Bosanskom Petrovcu.

U tu svrhu je zaključio ugovor o poslovnoj suradnji sa kojim su definisana prava i obaveze u pogledu financiranja, te postavljanja reklame na zidu navedene zgrade, a zatim su usmeno dogovorili angažman  na izradi fasade  na izradi oluka i limarije, te iste uveo u radove i izvršio plaćanje jer se vodio ličnim interesom zbog toga što je znao da je ista zgrada de facto u vlasništvu stanara i vlasnika poslovnih prostora, jer je u istoj Hujić Zlatko imao poslovni prostor dok su drugi stanari izvršili otkup stanova, pa shodno tome Općina Bosanski Petrovac nije bila u obavezi da finansira navedene radove na zajedničkim dijelovima ove zgrade, niti je bila ovlaštena za izdavanje odobrenja, te utvrđivanja visine takse za postavljanje reklame na zgradi i koristeći svoja službena ovlaštenja u ovu svrhu je vršio plaćanje iz budžeta, te Općini Bosanski Petrovac prouzrokovao štetu.

Financijski pregled i detaljnije informacije o nanesenoj šteti općini Bosanski petrovac možete pogledati OVDJE

Zlatko Hujić danas je položio zakletvu kao novi zastupnik u Skupštini USK-a

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!