Suđenje Budimliću za ubistvo advokatice Koričić počinje 12. oktobra

Kantonalni sud u Bihać

Suđenje Budimliću za ubistvo advokatice Koričić počinje 12. oktobra

Objavljeno na dan 22.09.2015 - 11:56 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


U Kantonalnom sudu u Bihaću danas je održano predraspravno ročište u krivičnom predmetu protiv Muhameda Budimlića iz Cazina, optuženog za ubistvo advokatice Jasmine Koričić, u sticaju s krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari te izazivanje opće opasnosti.

Određena je dinamika postupka koji će se voditi u ovom sudu, odnosno o hitnosti predmeta, s obzirom na to da se optuženi nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) poluotvorenog tipa u Bihaću.

Predraspravnim vijećem predsjedavala je Edina Arnautović, detalje optužnice predočila je kantonalna tužiteljica Azra Ibrahimpašić, a branilac optuženog Muhameda Budimlića je advokat Slobodan Perić iz Banje Luke.

Utvrđeni su termini za tri naredna pretresa, od kojih će prvi biti održan 12. oktobra. Tada će se pročitati optužnica, eventualno uzeti koncept odbrane i saslušati sva četiri oštećena: Arif Koričić, Asmir Koričić, Aida Štilić i Zahid Sijamhodžić.

Slijedeći pretres zakazan je za 22. oktobra, kada je predviđeno saslušanje četiriju svjedoka: Hasan Budimlić, Fata Budimlić, Hakik Harbaš i Emir Babić, te dva vještaka iz Bihaća dr. Dževad Durmišević i mr. Ivanka Jakovac.

Treći pretres bit će održan 26. oktobra kada će biti saslušano osam vještaka iz Sarajeva. O dinamici suđenja odlučit će se na jednom od slijedećih ročišta, rečeno je danas, te je branilac optuženog pozvan da prijedlog dokaza, koji će se izvesti, dostavi barem na predzadnjem ročištu.

Advokatica Jasmina Koričić ubijena je u februaru eksplozivnom napravom podmetnutom na ulazna vrata njenog ureda u Bihaću, a optuženi Budimlić prije pet dana se u Sudu izjasnio da nije kriv.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!