Suđenje Suniti Hindić: Ubistvu prethodile ljubomorne scene nakon uživanja u alkoholu i kokainu

ODBIJA DATI ŠIFRU

Suđenje Suniti Hindić: Ubistvu prethodile ljubomorne scene nakon uživanja u alkoholu i kokainu

Objavljeno na dan 10.07.2020 - 06:56 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Saslušanjem trojice vještaka i jednog svjedoka jučer je u Kantonalnom sudu Mostar nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21), optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković, koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine oko sedam sati ujutro u sobi tog motela u naselju Buna kod Mostara.

Danas su svjedočili vještak hemijske struke Ivica Perović, uposlenik Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Đaltur, sudski vještak informacijsko-komunikacijske oblasti, dr. Davorin Kozomara, vještak medicinske struke, te Adnan Šljivić koji je u noći prije ubistva bio u društvu s Ivankovićem i Hindić.

Vještak Perović je govorio o nalazu koji je sačinio nakon vještačenja prisutnosti barutnih čestica na odjeći. Naveo je da su na odjeći Sunite Hindić pronađene tri barutne čestice, dok je na odjeći svjedoka Adnana Šljivića pronađena jedna čestica. Vještak je također objasnio kako se barut može pojaviti na odjeći prilikom ispaljivanja iz vatrenog oružja ili u dodiru s osobom koja je ispaljivala.

Vahidin Omeragić bio je drugi ispitani vještak koji je vršio pregled mobilnog telefona Iphone 7+ i SIM kartice koji su pripadali Suniti Hindić. No kako je kazao, nije mogao doći do posebnih podataka s obzirom na to da je zaštićen šifrom koju osumnjičena nije bila voljna dati. Telefon se još uvijek može koristiti kao dokaz, ali je vraćen u Tužilaštvo dok se ne odredi šta će se dalje činiti. Treći vještak koji je iznio svoje mišljenje na osnovu rendgenskih snimaka Sunite Hindić bio je Davorin Kozomara, uposlenik na SKB Mostar. Utvrdio je da je optužena imala teške tjelesne povrede nastale skokom s visine od 2 do 3 metra, zbog čega je morala nositi gips. Kaže da Hindić nije imala drugih oštećenja.

Svjedok Adnan Šljivić, koji je u noći prije ubistva bio u društvu s Ivankovićem i Hindić, je svedočio o događanjima u noći koja je prethodila ubistvu.

Kazao je kako je bio dugogodišnji prijatelj s Ivankovićem i da je znao za njegovu vezu sa Sunitom Hindić, navodeći kako je ta veza trajala svega 15 dana.

Potvrdio je da su tokom noći koja je prethodila ubistvu bili zajedno u društvu i da su konzumirali uglavnom whiskey i kokain. Kazao je kako su se razišli u samu zoru, nakon čega su optužena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković ostali sami.

Kaže da se dobro sjeća kao je te noći bilo ljubomornih scena optužene, iako je, kako naglašava, znala da je on bio oženjen. Optužena je prema njegovom riječima bila ljubomorna što je Ivanković pisao poruke i drugim djevojkama te su se svađali zbog toga.

On je u tom motelu noćio, ali kaže da nije mogao spavati te da je optužena u jednom trenutku došla njegovu sobu, što ga je, kako tvrdi, iznenadilo. Prema njegovom iskazu, htjela je s njihm nešto više od razgovora, ali je sobu napustila nakon što joj je to rekao nekoliko puta.

Dok je bila kod njega u sobi, kako tvrdi, stigla mu je poruka od Ivankovića: "Kume, vodi je...", na što je on, kako navodi, odgovorio da je umoran i da uzme taksi.

Nakon izvjesnog vremena, nakon što je napustila njegovu sobu, je, kako kaže, čuo lupanje i lomljavu, a potom mu je, kako tvrdi, Sunita uletjela u sobu i rekla: "Ranila sam ga" te joj je vidio krv na rukama. Nakon toga je sišao niz stepenice i čuo galamu, ušao je u sobu ubijenog i vidio da ne daje znakove života, ali nije dirao ništa. Kad je sišao niz stepenice, kaže da je sreo čovjeka koji je trčao unutra i da je rekao kako mu je pobjegla.

Braniteljica optužene Nada Dalipagić je djelomično prigovorila njegovom iskazu, a Hindić je postavila nekoliko pitanja svjedoku Šljiviću, kojima ga je podsjetila na susrete kada je ona bila s Ivankovićem u društvu, te tvrdila da je veza trajala duže nego što je on naveo.

Suđenje se nastavlja sutra kada će iskaze iznijeti više vještaka.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!