Suljagić nakon stravičnih prijetnji: Treba ovome stati ukraj, bit će samo gore

za "Avaz"

Suljagić nakon stravičnih prijetnji: Treba ovome stati ukraj, bit će samo gore

Objavljeno na dan 31.12.2019 - 07:28 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Osamdeset šest intelektualaca, političara, reditelja, novinara, glumaca, historičara iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Kosova uputilo je apel u kojem pozivaju da se osudi ugrožavanje mira u Crnoj Gori i regionu od strane Beograd.

Jedan od potpisnika je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić nakon čega je dobio ozbiljne prijetnje putem društvenih mreža.

Na Twitter nalogu “Bodljikava“ je uz ovu vijest priložen komentar u kojem piše: „Ono kad je i lažna žrtva Srebrenice Emir Suljagić potpisao! E vala otkopaćemo ti Sulju kad tad“.

Suljagić je za "Avaz" rekao da je ovo jedna u nizu prijetnji upućenih njemu i Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

Naglasio je da je Memorijalni centar Srebrenica-Potočari državna institucija pod zaštitiom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, pa se prijetnja njemu odnose i na Memorijalni centar.

- Ovo je jedna od kampanji koja se vodi protiv mene od kada sam preuzeo Memorijelni centar. Poenta ovih prijetnji je da bilo ko, pogotovo ko je državljanin BiH, prijeti potkopavanjem Memorijalnog centra, a to je prijetnja upućena instituciji od posebne važnosti za ovu zemlju. Ideja da bilo ko u ovoj zemlji treba biti izbijena iz glave primjenom zakona, postoje institucije koje su za to zadužene ne samo od fizičkog nasilja nego i od ovog tipa govora - kazao je Suljagić.

Podsjetio je da se iduće godine obilježava 25. godišnjica od genocida i da će prijetnje biti samo gore.

- Srpski ekstremisti će početi da divljaju već u januaru i krajnje vrijeme je da neko snosi zakonske posljedice zbog prakticiranja govora mržnje - istakao je Suljagić. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!