Sutra počinje prvi Bihać Developers Meetup - Kako postati developer < iskustva iz prakse />

Prvi sastanak će se održati 19. oktobra na Tehničkom fakultetu u Bihaću ...

Sutra počinje prvi Bihać Developers Meetup - Kako postati developer < iskustva iz prakse />

Objavljeno na dan 18.10.2017 - 11:32 | Izvor: USKinfo.ba | V.R.


Bihać Developers Meetup grupa ogranizira svoj prvi sastanak na temu “Kako postati Developer!?” . Na ovom predavanju sudionici će moći da čuju kako su započinjale karijere danas uspješnih ljudi u području Software Developmenta i općenito ICT sektora. 
 
• Na predavanju će uzeti učešće Dino Kišmić, uspješni poduzetnik koji vodi firmu od petnaestak maldih Software Developera, a predstavlja jednu od najbrže rastućih firmi na području grada Bihaća i USK-a u ICT sektoru. IDK Studio iza sebe ima preko 50 klijenata za koje je radila oko 150 projekata u 9 različitih zemalja. Koga trebaju? Koga i kako zapošljavaju i šta predlažu?! Poslušajte na prvom Bihać Developers Meetup-u.
 
• Drugu priču govorit će Hasan Hatić, mladi Software Developer sa preko četiri godine iskustva u IT struci. Zanimljiva priča o ulasku u svijet programiranja koristeći knjige i internet koja bi svakako mogla mnogima biti primjer kako ništa u životu nije nemoguće ukoliko postoji dovoljna želja i volja. Hasan je trenutno zaposlen u kompaniji NTH Group, a slobodno vrijeme koristi kako bi se bavio, ni manje ni više, nego programiranjem.
 
• A kao treću priču polaznici će moći poslušati od Bahrudina Hrnjice, Microsoft experta iz područja Microsoft Visual Studio and Developers Technologies, koji nosi prestižnu titulu Micosoft MVP. Radi kao profesor na Tehničkom fakultetu, a u području razvoja softvera na Microsoft tehnologijama prisutan je skoro dvije decenije. Radio je na bezbroj projekata za neke od najvećih evropskih kompanija, kao i proizvodne sisteme za neke bosanskohercegovačke kompanije. Svoje ogromno iskustvo u razvoju software-a prenosi držeći predavanja na konferencijama u regionu, a član je Microsoft Community Bosne i Hecegovine od njenog osnivanja 2007 godine. Prestižnu titulu Microsoft MVP posjeduje od 2011 godine i jedan je od najstarijih blogera u Bosni i Hercegovini.
 
Prvi sastanak će se održati 19. oktobra na Tehničkom fakultetu u Bihaću sa početkom u 17:00 sati.
 
Svi zainteresiranih su dobro došli na MeetUp. Prije dolaska potrebno je da se otvori nalog na meetup.com i prijavi na event.
 
Bihać Developers Meetup grupa: https://www.meetup.com/bihacdev/ 
 
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!