Svakodnevno zarađuje 4,4 miliona dolara

MARK ZUCKERBERG

Svakodnevno zarađuje 4,4 miliona dolara

Objavljeno na dan 16.05.2016 - 10:58 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Osnivač i izvršni direktor najpopularnije društvene mreže na svijetu, Mark Zuckerberg, navršio je ovih dana 32 godine života.

Povodom njegovog rođendana, novinari sa CNBC-a, a na temelju njegovih godina i trenutnog bogatstva, izračunali su kako je svakog dana života prosječno zaradio nevjerovatnih 4,4 miliona dolara što je najviše od svih milijardera na svijetu.

Zuckerbergovo bogatstvo povećano je u posljednjih godinu dana na krilima odličnih rezultata njegove kompanije čija je dionica u tom razdoblju skočila više od pedeset posto (uz konstantan rast broja korisnika i zarade od oglašavanja), što je daleko najviše u odnosu na druge društvene mreže te tržišna vrijednost Facebooka danas iznosi 342 milijarde dolara.

Za očekivati je da će cijene dionica, odnosno tržišna vrijednost Facebooka rasti i dalje, a s njima i Zuckerbergovo bogatstvo te bi u budućnosti Facebook možda čak mogao zaprijetiti i najvećim kompanijama poput Alphabeta čija tržišna vrijednost iznosi 488 milijardi dolara, odnosno Applea čija vrijednost iznosi nešto manje od 500 milijardi dolara.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!