Švicarska: Osvanuo plakat kojim se sjetuju Bosanci i Hercegovci: Prvo u karantin!

Zurich

Švicarska: Osvanuo plakat kojim se sjetuju Bosanci i Hercegovci: Prvo u karantin!

Objavljeno na dan 06.08.2020 - 10:07 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Na jednoj metro stanici u Zurichu, u Švicarskoj, nedavno je osvanuo plakat koji upozorava sve one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine da obavezno provedu propisan period u karanteni i da redovno izvještavaju nadležne o svom stanju.

"Putnici iz Bosne i Hercegovine" - stoji velikim slovima pri dnu plakata - "kako se koronavirus ne bi širio dalje: karantin i obavezno izvještavanje o stanju za sve putnike iz rizičnih zemalja", piše u navedenoj poruci.

Ovaj plakat je izazvao buru na društvenim mrežama. I dok jedni smatraju kako smo sami krivi zbog toga što smo se doveli u ovu poziciju nepoštivanjem epidemioloških mjera, drugi smatraju kako se nije provodila slična kampanja u Švicarskoj kada je situacija eskalirala u Italiji, Španiji i Francuskoj.

Da stvar bude još gora, postavljanje ovog plakata je projekt lokalnih vlasti Kantona Zurich, koje i na svojoj web stranici redovno ažuriraju smjernice i preporuke za vladanje u vanrednoj situaciji. 

Kao što je i poznato mnogima, već nekoliko dana bilježi se dramatičan porast broja zaraženih kako u Kantonu Sarajevo, tako i u ostalim dijelovima FBiH, pa i manjeg bh. entiteta, a širom svijeta mnogi su etiketirali našu zemlju kao novo žarište virusa koji već nekoliko mjeseci hara Zemljom.

Plakat u svicerskoj gdje nas proglasavaju najugrozenijom zemljom za Covid 19.. Hvala Ridji,Dodo i Covke sto smo na dnu.. #sda #hdz #snsd

Posted by Sanjin Hadzic on Srijeda, 5. August 2020.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!