Svjedok tvrdi da je tužiocu Begiću smješteno

BiH

Svjedok tvrdi da je tužiocu Begiću smješteno

Objavljeno na dan 03.09.2018 - 15:21 | Izvor: USKinfo.ba | detektor.ba


Policijski službenik iz Bihaća Ibrahim Hadžić posvjedočio je kako mu je tužilac Idriz Begić kazao da mu je Salkan Džakulić “smjestio”, dok je svjedoku, kako je rekao, Džakulić kasnije i sam rekao da je “povalio” Begića.

Zamjenik komandira policijske stanice u Bihaću Hadžić je kazao da je Begića poznavao službeno jer su ranije zajedno radili na jednom predmetu ubistva. On je rekao da je Begića sreo 2017. godine, da je znao da je optuženi uhapšen i da ga je pitao šta se desilo.

“Rekao je – smjestio mi Salkan Džakulić. Džakulića znam iz djetinjstva i iz naše policijske evidencije. Znao sam da je ranije mešetario često dok je bio u zatvoru sa policijskim istražiteljima”, kazao je Hadžić.

Tri dana nakon razgovora s Begićem, kako je rekao svjedok, Džakulić ga je pozvao kroz prozor kafića i pitao “jesi vidio kako smo povalili Idriza”.

Svjedok je Džakulića, kako je naveo, pitao o kome govori, na šta je on odgovorio “ja i Keđo”.

Hadžić je objasnio kako je Keđo nadimak Mevludina Hadžića, sina njegovog strica.

Hadžić je kazao kako mu je Mevludin rekao da nije znao da je Idriz Begić tužilac i da želi da razgovara s njim i izvini mu se. U kasnijim razgovorima Mevludin je svjedoku ispričao kako je tražio savjet od jednog lokalnog policajca nakon što je dobio optužnicu za šumsku krađu. Tom razgovoru se, kazao je svjedok, pridružio i Džakulić koji je rekao da će pomoći.

“Mali nije znao, vjerovao mu je kao starijem”, kazao je svjedok i dodao da mu je Mevludin rekao kako ga je Džakulić “instruisao”.

Svjedok Hadžić je naveo da je Mevludin o tome želio da razgovara s optuženim, ali da je Begić to odbio.

“Idriz je rekao da to ne dolazi u obzir i neka na sudu Mevludin kaže sve što želi”, kazao je svjedok i dodao kako je rođaku savjetovao da kaže istinu bez obzira šta je navedeno u iskazu i prijetnje koje je Mevludin dobijao od Džakulića.

Svjedok Hadžić je kazao kako Džakulića kao smatra “lažljivcem”.

Tužiteljica Nevena Alićehajić je tokom unakrsnog ispitivanja pitala svjedoka da li mu je poznato da je Mevludin Hadžić imao i drugi sudski postupak osim optužbi za šumsku krađu, na šta je svjedok rekao da mu to nije poznato.

Tužiteljica je također pitala svjedoka zbog čega nije kao policajac prijavio krivično djelo prevare, na šta je svjedok kazao da je rođaku savjetovao da Džakulića prijavi.

Sutkinja Ajla Papović-Mujan pitala je svjedoka zbog čega se uključio u slučaj.

“Zbog rođaka i jer sam policijski službenik. Džakulić ga je prevario i nastavio je da ga vara”, rekao je svjedok.

Begić je optužen da je, kao tužilac u Bihaću, od oktobra do decembra 2016., preko posrednika zahtijevao i primio novac u iznosu 3.000 eura od jednog optuženika za šumsku krađu, nakon što se uvjerio da mu prijeti kazna zatvora.

Suđenje se nastavlja 24. septembra.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!