Svjetsko priznanje za Zeničanku

Amra Mehmedić

Svjetsko priznanje za Zeničanku

Objavljeno na dan 03.04.2019 - 08:13 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Zeničanka Amra Mehmedić 10. aprila bit će primljena u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”, što je veliko, svjetsko priznanje za njen dugogodišnji rad i trud u svijetu sporta, ali i potvrda da se bh. talenti itekako cijene u svijetu. 

Skromna Zeničanka, jedina iz BiH, bit će rame uz rame s respektabilnim svjetskim ličnostima, što je najbolji pokazatelj da naša zemlja ima potencijale kojima se može i treba ponositi.

Jedna od njih upravo je Mehmedić, koja je, zamalo, postala i premijerka ZDK. Osim uspjeha u košarci, na američkom univerzitetu završila je dva fakulteta.

Da bi finansirala svoj master studij, daleko od porodice i rodnog grada, radila je kao pomoćni trener. Njen doprinos sportu na američkom fakultetu je ogroman, a još drži rekord postignutih trojki – 256. Ukupno je igrajući za univerzitet postigla 1.054 poena.

Amra Mehmedić rođena je u Zenici, gdje završava Opću gimnaziju. U Americi je diplomirala ekonomiju i finansije, a potom i magistrira. Iza sebe ima uspješnu košarkašku karijeru, koja je trajala skoro dvije decenije. Uposlenica je Gradske uprave.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!