Tadić se sastala s direktorima sigurnosnih agencija, glavna tema borba protiv korupcije

UNAPREĐENJE SARADNJE

Tadić se sastala s direktorima sigurnosnih agencija, glavna tema borba protiv korupcije

Objavljeno na dan 30.05.2019 - 13:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak Strateškog foruma dužnosnika tužilačkih i policijskih institucija s nivoa BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH.

Centralna teme sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje tužioca i policije u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, te saradnju i razmjenu informacija u istraživanju predmeta ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH bilo je domaćin XV sastanka glavnih tužioca i direktora policijskih agencija na strateškom nivou, a sastanak je vodila glavna državna tužiteljica Gordana Tadić.

Glavna teme sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje između tužilačkih i policijskih struktura u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, u cilju što kvalitetnijeg dokumentovanja i dokazivanja krivičnih djela korupcije u sudskim postupcima.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji tužilaštava i policije u istraživanju ratnih zločina, kao i o usvajanju Plana rada Strateškog foruma za 2019. godinu.

Također, teme sastanka odnosile su se i na implementaciju zaključaka prošlog sastanka, koji obuhvataju donesene mjere od sudionika Strateškog foruma za unapređenje rada i suradnje između tužilaštava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Sastanak Strateškog foruma glavnih tužitelja i direktora policijskih agencija u BiH podržan je od projekta-Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa koji provodi VSTV BiH, a uz potporu ambasada Švicarske i Norveške.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!