''Tajipe ostavljam ti Bosnu u amanet, a u Srbiji gradi fabrike''

SRĐAN PUHALO

''Tajipe ostavljam ti Bosnu u amanet, a u Srbiji gradi fabrike''

Objavljeno na dan 09.10.2019 - 09:28 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


U prisustvu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, Šefika Džaferovića i Milorada Dodika, jučer je u Sremskoj Rači položen kamen temeljac za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo.

Erdogan je tim povodom izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja velikog broja projekata koje su realizovali turski investitori i institicuje na području Srbije.

Turska će nastaviti povećavati investicije širom Srbije, rekao je Erdogan i podsjetio na otvaranje šest fabrika u Srbiji te polaganje kamena temeljca za izgradnju još jedne.

“Jedini cilj Turske je mir i prosperitet na Balkanu. Ovi prostori su zadnji četvrt vijeka pretrpjeli velike patnje, plaćajući velike cehove. Naše razlike ne smijemo koristiti kao razlog sukoba nego kao naše bogatstvo. Trebamo da unapređujemo našu saradnju u svakom pogledu. Ubijeđen sam da se nećemo zadovoljiti samo sa dosadašnjim projektima nego ćemo nastaviti da uvećavamo broj zajedničkih projekata. Vjerujem da ćemo zajedno graditi bolju budućnost cijele regije”, poručio je Erdogan.
Nešto ranije ovim povodom na Twitteru se oglasio sociolog i kolumnista Srđan Puhalo koji je napisao:

“Akšam pada u Sarajevu, dan se polako gasi, a u radnoj sobi sjede i ćute Alija i Tajip. Najednom Alija progovori “Tajipe ostavljam ti Bosnu u amanet, neka bude zelena i ekološka, a u Srbiji gradi fabrike”.

Erdogan ga gleda ništa ne progovara i samo mu jedna suza krenu niz lice!!!”, napisao je Puhalo na Twitteru.

FOTO:Anadolija
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!