Tegeltija: I onda kažu da Quo Vadis Aida? nije antisrpska propaganda, film je sveta krava

BIH

Tegeltija: I onda kažu da Quo Vadis Aida? nije antisrpska propaganda, film je sveta krava

Objavljeno na dan 20.03.2021 - 10:54 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


“Quo vadis, Aida?” nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji film van engleskog govornog područja i pobrao je sjajne kritike u Evropi i svijetu. Također je nominiran i za dvije nagrade BAFTA, evropskom pandanu Oscara. Osim toga, filmski kritičari u regionu, pa i u Srbiji, filmu Jasmile Žbanić dali su sjajne kritike

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, a od nedavno, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika oglasio se na Twitteru. Ovaj put tema je film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici.

-I kaže onda nije “Quo vadis, Aida?” anti-srpska propaganda treba ga prikazivati u Banjaluci i Beogradu da se vidi kako je bilo. Kako je prikazano u filmu vs kako je bilo u stvarnosti”, napisao je Tegeltija uz video kojim pokušava umanjiti vjerodostojnost scena iz filma.

U nastavku navodi:

-Šta smo naučili iz pojedinih zgražavajućih komentara. Film Quo vadis, Aida? je sveta krava, a ne film podložan kritici. Nema odgovora na pitanje: zašto je režiser, iako je očito kopirao stvarni dogadjaj u toj sceni, isti falsifikovao, izmjenio i prikazao baš na ovaj način?, dodao je.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!