Terorizam: Zatraženo produženje pritvora za Emira Ališića iz Sanskog Mosta i Hamzu Labidija

ZA DVA MJESECA

Terorizam: Zatraženo produženje pritvora za Emira Ališića iz Sanskog Mosta i Hamzu Labidija

Objavljeno na dan 30.03.2020 - 10:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Tužitelj iz Odsjeka za terorizam, zatražio je produženje pritvora za osumnjičene Hamzu Labidija (1998.) i Emira Ališića (1970.) za još dva mjeseca.

Postupajući tužitelj iz Odsjeka za terorizam, u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za prodženje pritvora za osumnjičene Hamzu Labidija rođenog 1998. godine u Zavidovićima i Emira Ališića, zv. “Ebu Talha” rođenog 1970. godine u Sanskom Mostu.

Produženje pritvora zatraženo je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke, a), b), c) i d) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenih djela, gdje bi puštanje na slobodu izazvalo strah i uznemirenost javnosti i građana.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH, osumnjičeni su za kaznena djela Organiziranje terorističke grupe iz članka 202d. stavak 2. a u vezi sa kaznenim djelom terorizam iz članka 201. Kaznenog zakona BiH (Ališić) i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b. KZ BiH (Labidi).

Tužilaštvo BiH protiv osumnjičenih vodi intenzivnu istragu u pravcu podizanja optužnice u narednom periodu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!