Tokom jutra iz napuštenih objekata u Bihaću izmještena 132 migranta

USK

Tokom jutra iz napuštenih objekata u Bihaću izmještena 132 migranta

Objavljeno na dan 28.07.2021 - 13:20 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Služba za poslove sa strancima BiH nastavlja sa kontinuiranim izmješanjem migranata iz napuštenih objekata u Bihaću, a tokom jutrošnje akcije na području Bihaća, asistenciju su im pružili pripadnici Specijalističke jedinice za potporu MUP-a USK-a i Centra za socijalni rad Bihać.

 Izmještanje migranata vršilo se iz napuštenih zgrada Kombiteksa, Krajinametala i Energoinvesta, te nekadašnje Poljoprivredne zadruge na Kamenici.

U Privremeni prihvatni centar na Lipi ukupno je izmješten 131 punoljetan migrant, dok je jedan maloljetnik prebačen u Prihvatni kamp u Borićima i nad njim je brigu preuzeo Centar za socijalni rad u Bihaću. Po dolasku u centre svim migrantima  je pružena medicinska pomoć i hrana.Cilj ovih akcija je prvenstveno pružiti svakom licu u pokretu humanije uslove za boravak, ali istovremeno rasteretiti grad i građane koji žive u blizini ovih lokacija i koji su od početka migrantske krize svakodnevno pod pritiskom.

Tokom jutrošnje akcije na području Bihaća, Službi za poslove sa strancima BiH asistenciju su pružili pripadnici Specijalističke jedinice za potporu MUP-a USK-a i Centra za socijalni rad Bihać.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!