Tom Hardy će glumiti u filmu o ratu u Bosni

Potresna priča

Tom Hardy će glumiti u filmu o ratu u Bosni

Objavljeno na dan 26.07.2017 - 12:11 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Zvijezda filmova Dunkirk, The Reverant i Mad Max: Fury Road, Tom Hardy će glumiti u filmu o bosanskom ratu pod imenom My War Gone By, I Miss It So, (Moj rat je završen, nedostaje mi).

Film je rađen prema istoimenoj knjizi engleskog novinara i ratnog izvještača Anthonyja Lloyda iz 1999. godine.

Gavin O’Connor se pominje kao producent i redatelj zajedno sa Scottom LaStaitijem koji je prošle godine lansirao fond za kulturu i zabavu Palantir Group, prenosi Variety.

My War Gone By, I Miss It So je Lloydovo lično iskustvo između ratnih iskustava u Bosni i njegovog održavanja na život u Britanskoj vojsci, iskustva s razvodom roditelja i ovisnošću o heroinu.

My War Gone By je brutalna, ali istovremeno osjetljiva priča koja se dotiče ovisnosti o drogama i iskustava rata.

Hardy je izjavio da je ostao zatečen djelom Anthonyja.

“Djela, riječi i iskustva koja je proživio pogodila su me, to je važna knjiga i glas o svim zbivanjima”, kazao je Hardy.

Lloyd je odgojen u potpuno drukčijoj porodici sa vojom tradicijom, koja ga je odgajala pričama o ratu i podvizima njegovih herojskih predaka.

Sa 26 godina, Lloyd je napustio Britaniju i došao u Bosnu, kako bi dokumentirao rat. Svjedočio je brojnim sukobima između Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Rastrgnut između ovisnosti o heroinu i ratnih borbi, Lloyd se vraća u kući kako bi dobio ličnu borbu protiv ovisnosti.

Hardy je trenutno zvijezda filma Dunkirk kao pilot Kraljevske avijacije Britanije.

O’Connor je već režirao filmove The Accountant s Benom Afflecom, Jane got a gun s Natalie Portman, Warrior također sa Hardyjem i Pride and Glory sa Edvardom Nortonom.

“Anthonyjeva sjećanja su ljubav na prvoj stranici, a onda i portret rata. Tako nešto nikada nisam čitao. To je lična borba protiv ovisnosti prikazana izbliza kao i izvještavanja s prvih linija rata u Bosni, najkrvavijeg konflikta u Europi još od završetka Drugog svjetskog rata. To je Anthonyjeva Apokalipsa sada, i knjiga je bukvalno napisana s obje ruke. Osjećam se privilegiranim da režiram film prema ovoj knjizi”, izjavio je O’Connor.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!