Tramp: Odbrojani su dani komunizmu u Venecueli, Madurov režim pokrao je milijarde

Oštre poruke američkog predsjednika

Tramp: Odbrojani su dani komunizmu u Venecueli, Madurov režim pokrao je milijarde

Objavljeno na dan 19.02.2019 - 08:18 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) upozorio je danas venecuelske vojne zapovjednike da izlažu opasnosti svoju budućnost i živote ako se ne priključe opozicionom lideru i samoproglašenom predsjedniku Huanu Gvajdu (Juan Guaidó). 

- Oči cijelog svijeta danas su uprte u vas - upozorio je Tramp u govoru koji je održao u Majamiju pred venecuelskom zajednicom Floride. 

Pozvao je venecuelske časnike koji su i dalje lojalni predsjedniku Nikolasu Maduru (Nicolas) da dopuste ulazak humanitarne pomoći u zemlju. 

- Možete birati hoćete li prihvatiti velikodušnu ponudu predsjednika Gvajda i živjeti u miru među svojima. Ako ne, možete se odlučiti i na drugi put: nastaviti podupirati Madura. U tom slučaju, nećete se imati gdje skloniti, neće biti izlaza. Sve ćete izgubiti - upozorio je američki predsjednik. 

Čelnik Bijele kuće je u pratnji supruge Melanije, koju su venecuelske izbjeglice dočekale snažnim aplauzom, nazvao socijalističkog predsjednika Madura, kojeg Vašington više ne želi na vlasti, "kubanskom marionetom". U oštrom govoru protiv socijalizma Tramp je ocijenio da su odbrojani dani komunizmu u Venecueli, ali i u Nikaragvi i na Kubi. 

- Američke vlasti znaju gdje su milijarde dolara koje je ukrala šačica pripadnika režima na vlasti u Karakasu - dodao je. 

Rekavši da prednost daje mirnoj predaji vlasti, Tramp je opetovao da su sve mogućnosti na stolu što se tiče te zemlje koju potresa teška ekonomska kriza što je pokrenula egzodus više od 2,3 miliona stanovnika, pokazuju UN-ovi podaci. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!