Travničanin u bašti uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra

PRIZNAO POLICIJI

Travničanin u bašti uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra

Objavljeno na dan 11.09.2019 - 11:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona otkrili su na području Travnika zasade indijske konoplje više od tri metra.

Biljke su otkrivene nakon saobraćajne kontrole i pregleda vozila Škoda Fabia 10. septembra oko 11 sati u mjestu Putićevo u općini Travnik.

Službenici PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tada su kod suvozača suvozača u Škodi S.K. rođenog 1995. godine pronašli svježu zeljastu materiju za koju su posumnjali da je opojna droga canabis.

Tokom kriminalističke obrade, mladić je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih, navode iz MUP-a.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!