Trenutna situacija: Zmajevi protiv Sjeverne Irske bez podrške s tribina Bilinog polja?

BARAŽ ZA EURO

Trenutna situacija: Zmajevi protiv Sjeverne Irske bez podrške s tribina Bilinog polja?

Objavljeno na dan 11.03.2020 - 13:45 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Fudbalska A reprezentacija BiH 26. marta na Bilinom polju, po svemu sudeći, neće imati podršku navijača s tribina Bilinog polja u polufinalu za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske.

Ovo još nije zvanično, ali je vrlo izvjesno i to zbog mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Nogometni/Fudbalski savez BiH još nije donio konačnu odluku, s obzirom na to da su u stalnom kontaktu sa Evropskom fudbalskom federacijom, Fudbalskim savezom Sjeverne Irske, kao i sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva Federacije BiH i Ministarstvom sigurnosti BiH.

Za sada nema naznaka da bi utakmica mogla biti odgođena, ali sve ostalo je nepoznanica.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH preporučio je danas da se na dvije sedmice obustavi nastava u školama i na fakultetima u FBiH, te da se obustave sve sportske aktivnosti.

Iz FSBiH su poručili da će "donijeti najbolje odluke, na vrijeme, shodno situaciji, preporukama i odlukama državnih organa".

Savez je jučer donio odluku da odloži prodaju ulaznica za meč protiv Sjeverne Irske, a također, odlučeno je da se utakmice 23. i 24. kola BHT Premijer lige BiH igraju bez prisustva navijača radi sprečavanja širenja koronavirusa. Tako će i gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, koji je na rasporedu 21. ili 22. marta, biti odigran bez prisustva navijača.

Jučer je potvrđeno da će bez publike biti odigrane i utakmice baraža za EURO 2020 u kojem će snage odmjeriti Slovačka - Republika Irska i Norveška - Srbija.

Foto: dnevnik.ba

Tekst: faktor.ba
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!