Tri medalje za BiH na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu/fitnessu

Ostali sportovi

Tri medalje za BiH na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu/fitnessu

Objavljeno na dan 07.09.2020 - 13:56 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu, koje je održano u Rumuniji.

Selekcija BiH je sa 3 takmičara, Sašom Draškovićem, Ivanom Vučković, Lejlom Šećić i selektorom Mirsadom Terzom, osvojila dvije zlatne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu su osvojili Saša Drašković u kategoriji bodybuilding preko 100 kilograma i Lejla Šečić u kategoriji bikini fitness preko 167 centimetara. Ivana Vučković je bila bronzana u kategoriji body fitness u otvorenoj konkurenciji.

"Naš rezultat je ustvari i pokazatelj da je bodybuilding scena u BiH, iako malobrojna, ipak na veoma visokom nivou. Naši takmičari redovno ostvaruju rezultate na balkanskim prvenstvima, a ovaj zadnji, stopostotni učinak, dovoljno govori u korist kvalitete nastupa. Naša dva takmičara, Sašu i Lejlu, očekuje još nastup i na Evropskom prvenstvu koje je na programu za dva vikenda u Španiji, a i državno prvenstvo u Kaknju koje prethodi, održava se naredni vikend. Ovom prilikom bih i pohvalio rad Saveza koji je, u ovim teškim uvjetima organizirao i djelomično sufinansirao odlazak našeg tima i Elit Nutrition, koji je izašao u susret našim takmčarima i obezbijedio jednoobraznu odjeću i opremu", izjavio je selektor Mirsad Terzo, saopćeno je iz Bodybuilding i fitness saveza BiH.

Foto:FENA/Bodybuilding and fitness federation od BiH
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!