Marketing USKinfo.ba
Trifunović: U Srebrenici je bio genocid

Srbija

Trifunović: U Srebrenici je bio genocid

Objavljeno na dan 11.07.2019 - 13:28 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas povodom 24-godišnjice genocida u Srebrenici da to jeste bio genocid i da 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sjećanju na mračan dio historije koji ne smije da se ponovi.

"Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namjernog, potpunog ili djelimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa", naveo je Trifunović.

On je ocijenio da ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote često pod parolom patriotizma brane najmračniju deceniju historije, umjesto da, kako je naveo, vole svoju zemlju i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro.

"A bit će nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao cijeli jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci", istakao je Trifunović.

On je rekao da se blagostanje i uzajamno poštovanje ne može graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posljedice.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!