Trostrukog ubicu iz Splita na društvenim mrežama zasipaju porukama podrške

IZNENAĐUJUĆE REAKCIJE

Trostrukog ubicu iz Splita na društvenim mrežama zasipaju porukama podrške

Objavljeno na dan 13.01.2020 - 06:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon što je mladi pomorac Filip Zavadlav prekjučer priveden nakon trostrukog ubistva u centru Splita, na društvenim mrežama počele su se nizati poruke podrške osumnjičenom. 

Za te svoje sugrađane Filip je "heroj".

Među komentarima navode da je "zaštitio brata i porodicu", da je "maknuo šljam s ulice" te poručuju da ""nema države", "zakon ne funkcionira", a da je 25-godišnji Filip pokazao "kako se brani svoja porodica". Osnovana je i grupa podrške.

Komentarima podrške priključio se i saborski zastupnik Ivan Pernar rekavši da je pratio slučaj i da policija kaže kako svi ubijeni imaju desetke krivičnih prijava, što daje naslutiti da su se bavili kriminalom.

"Posebno mi je, međutim, bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubica nikad nije prijavio prijetnje policiji. Baš iz tog razloga želim s vama podijeliti iskustvo prijetnje izravnim nasiljem koju sam doživio i prijavio policiji. Do današnjeg dana, uprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, prisutnosti svjedoka i snimcima videokamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prijevodu znači da zakon ne važi ni za mene, kao saborskog zastupnika, i da, zapravo, prijavljivati za prijetnju postaje besmisleno, jer policija ne radi svoj posao", rekao je Pernar.

Dalje je objasnio da u potpunosti razumije građane koji ne prijavljuju prijetnje policiji.

"Ako ne važi za mene, potpuno mi je razumljivo zašto osumnjičeni trostruki ubica nije išao policiji da prijavi osobe koje mu prijete, jer čak i da mu jesu prijetile, siguran sam da bi i dalje ostale na slobodi, kao što su ostale i nakon svih tih krivičnih prijava. Iz tog razloga smatram, ukoliko mu tri navedene osobe uistinu jesu prijetile nasiljem i maltretirale ga, da je njegov čin opravdan. Odnijet ću mu kolače u zatvor", rekao je Pernar.

Podsjetimo, Zavadlava se sumnjiči za ubistvo Jurice Torlaka, Marina Bobana na Šperunu i Marina Paića zvanog Pajser kojeg je smaknuo u Radmilovićevoj ulici. vi trojicu, inače pripadnike narko miljea, pokosio je rafalima iz kalašnjikova u subotu oko 15.35 sati, nakon čega je s puškom u ruci krenuo prema Kamenitoj ulici. Namjeravao je ubiti još dvojicu, no nije ih pronašao.

Splitom je nakon prekjučerašnjeg kobnog popodneva zavladala potpuna tišina i strah, pišu tamošnji mediji.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!