Trudnica spašena s Plješevice zbog hladnoće izgubila dijete

BiH

Trudnica spašena s Plješevice zbog hladnoće izgubila dijete

Objavljeno na dan 17.01.2019 - 22:28 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Zbog pothlađenosti i opšteg lošeg stanja usljed umora, jedna od trudnica spašenih u utorak s Plješevice izgubila je dijete, potvrdili su s Odjela ginekologije u Opštoj bolnici Gospić.

Radi se o ženi iz Sirije koje je uz ostalih 14 migranata spasila granična policija sa planine kod Korenice.

Podsjetimo, šestero mališana, pet žena i četiri muškarca krenuli su iz BiH pješice preko planine u Hrvatsku, a na planini su ih zatekli teški vremenski uslovi.

Na mjestima je snijeg bio dubok i pola metra, a temperature su bile ispod nule. Njih su spasili granični policajci iz Korenice koji su ih na svojim rukama iznijeli do vozila Hitne pomoći.

Zbog vrlo niskih temperatura, jake bure i snježnih nanosa nekoliko djece pretrpjelo je promrzline, a neka su djeca i kolabirala.

“Nosio sam u rukama djevojčicu od godinu i po, toliko pothlađenu da se samo stisla u mom naručju i, čim se malo ugrijala, zaspala je suznih očiju”, rekao je Marin Posavac koji je učestvovao u spašavanju. Nažalost, niske temperature, pothlađenost i teški napori bili su kobni za dijete trudnice.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!