Tuga u BiH: Preminula mlada porodilja, bez majke ostale dvije djevojčice

BiH

Tuga u BiH: Preminula mlada porodilja, bez majke ostale dvije djevojčice

Objavljeno na dan 28.04.2021 - 08:43 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Preminula je Duja Milanović Đurić (28), trudnica koju su ljekari morali poroditi u sedmom mjesecu trudnoće zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja.

Ovo je objavila nevladina organizacija Udruženja građana "Korićani-Vlašić" koja je pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Duji.

"Naša Duja se u sedmom mjesecu trudnoće zarazila virusom COVID-19 što je rezultiralo prijevremenim porodom. Na svu sreću, beba je preživjela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana na UKC Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za vještačko disanje (respiratoru) i sve dalje prognoze su neizvjesne. Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se sa božjom pomoći izbori sa ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je takođe hospitalizovana u pomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima", poručili su na Facebook stranici.

Poziv za humanitarnu akciju!!! Postovani clanovi udruzenja i moji Koricanci! Ovim putem zelim da vas obavestim da smo...

Posted by Udruženje građana "Korićani - Vlašić" on Ponedjeljak, 26. April 2021.

Nažalost, ova organizacija je sinoć napisala da je Duja izgubila bitku za život."Porodici upućujemo iskreno saušešće, a vas sve skupa pozivamo da nastavimo nasu akciju do kraja i pomognemo njene dvije djevojčice i njihovu egzistenciju!", napisali su na Facebooku.

OBAVJESTENJE!!! Na nasu veliku zalost nasa Duja je izgubila bitku za zivot. Porodici upucujemo iskreno saucesce a vas...

Posted by Udruženje građana "Korićani - Vlašić" on Utorak, 27. April 2021.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!