Marketing USKinfo.ba
Tuga u Prijedoru: Danas ukop šest žrtava, najmlađa imala 19 godina (FOTO)

Vjerski program počeo

Tuga u Prijedoru: Danas ukop šest žrtava, najmlađa imala 19 godina (FOTO)

Objavljeno na dan 20.07.2020 - 12:07 | Izvor: USKinfo.ba |


Najmlađa žrtva koja će danas u Prijedoru biti ukopana je Nihad Memić. On je imao 19 godina kada je ubijen, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su na lokalitetu Korićanske stijene 2017. godine", navela je Fazlić.

U Prijedoru će danas biti ukopana i braća Fazlić, Mirsad (29) i Jasim (42). Njihovi posmrtni ostaci pronađeni su također prilikom ekshumacije na Korićanskim stijenama 2017. godine. Četrdesetdvogodišnji Jasim Fazlić je ujedno i najstarija žrtva koja će se ukopati ove godine.

Žrtve koje će se ukopati nakon kolektivne dženaze su: Rifet (Huseina) Hirkić (1960.), Jasim (Ismeta) Fazlić (1950.), Mirsad (Ismeta) Fazlić (1963.), Enes (Idriza) Denić (1965.), Esad (Šaćira) Garibović (1967.) i Nihad (Sulejmana) Memić (1973.).

Do sada su posmrtni ostaci ubijenih Prijedorčana pronađeni na 499 lokacija, u 73 masovne grobnice, na području 10 opština i tri države.

Vjerski program povodom dženaze počeo je u 12 sati, a dženaza-namaz će biti klanjana nakon podne-namaza na istom mjestu.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!