Tukina pobjeda obišla region, srbijanski komentator se izvinio Amelu

Društvene mreže

Tukina pobjeda obišla region, srbijanski komentator se izvinio Amelu

Objavljeno na dan 31.05.2019 - 14:46 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Amel Tuka je ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Naš najbolji atletičar je u utrci na 800 metara Dijamantske lige u Stockholmu ostvario pobjedu, iako je 150 metara prije cilja bio pozicioniran između sedmog i osmog mjesta. 

U hodnicima društvenih mreža ubrzo je, osim Tukine pobjede, isplivao komentar reportera Sport kluba, koji nije bio optimista u pogledu Tukine utrke, da bi mu se na kraju kada je naš atletičar pobijedio izvinio.

"Tuka je prilično daleko od najboljih takmičara. Poznato je da Tuka ima odličan finiš, da u posljednjih 200 metara može puno toga nadoknaditi, ali u ovoj utrci ne djeluje kao da će napraviti neki posebno dobar rezultat", kazao je komentator Sport Kluba.

Tuka je poslije završnog zavoja u posljednjih 150 metara dodao gas i s vanjske strane prestigao cijelu kolonu. U superiornoj završnici prestigao je Portorikanca Ryana Sancheza, dok se Poljak Marcin Lewandowski ubacio na treće mjesto.

"Nevjerojatno, rekoh da ima odličan finiš. Izivnjavam se jer je stvarno djelovalo da ne može u završnici nadoknaditi baš toliki zaostatak, ali velika pobjeda i dobar temelj za nastavak sezone", rekao je komentator.

Na društvenim mrežama Tukini fanovi nisu najbolje primili ove riječi komentatora, a slično je i u susjednoj Hrvatskoj, gdje su prenijeli snimak utrke sa omaložavajućim riječima i kasnijim izvinjenjem.

Redakcija Radiosarajevo.ba kontaktirala je Sport Klub, gdje su nam kazali da nemaju nikakav komentar, te da će nam se komentator javiti ako bude za tim bilo potrebe.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!