Turiste na sarajevskom aerodromu dočekuju daske i kartoni

Ružna slika

Turiste na sarajevskom aerodromu dočekuju daske i kartoni

Objavljeno na dan 07.07.2021 - 16:02 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iako uvažavaju činjenicu da je u toku rekonstrukcija Međunarodnog aerodroma Sarajevo i da su radovi u toku, pojedini putnici i turistički radnici smatraju kako i za to vrijeme putnike ne smiju dočekivati zakucane daske i kartoni, kojima nije mjesto na aerodromu glavnog grada u 21. stoljeću.

"Ovo je aerodrom glavnog grada BiH, u koji ovo ljeto ponovo dolaze mnogobrojni, dugoočekivani turisti! Je li moguće da se odgovorni na Sarajevskom aerodromu nisu udostojili barem malo 'ušminkati' aerodrom koji stvara prvu sliku turistima po samom dolasku. Pogledajte kartonske plohe i zakucane ploče na dijelu gdje izlazi prtljag", upozorila je na Facebooku Aida Terzić, poznata sarajevska turistička djelatnica.

Dala je i konkretan prijedlog kako se s malo novca može stvoriti mnogo ljepši izgled.

"Zar je skupo platiti tapetu s glavnim atrakcijama BiH na kojoj piše 'Welcome to BiH, welcome to Sarajevo' i privremeno je zalijepiti dok se vrše radovi", pita se Terzić.

Ona se ponudila da lično finansira postavljanje tapete.

"OK, razumijem da smo jedina zemlja bez strategije razvoja turizma, ali ne treba puno pameti niti mozganja da zaključimo da zakucanim daskama i kartonima nije mjesto na aerodromu glavnog grada u 21. stoljeću i da ne smijemo ovako dočekivati turiste", zaključila je Terzić.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo oglušili su se na naš upit o ovoj temi te nisu odgovorili da li namjeravaju učiniti nešto u vezi s ovim pritužbama.

Foto: Facebook
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!