Turković: Košarac dezavuiše javnost i kritikuje one koji se bore za građene i državu BiH

MINISTARSKA POLEMIKA

Turković: Košarac dezavuiše javnost i kritikuje one koji se bore za građene i državu BiH

Objavljeno na dan 11.08.2020 - 06:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković odgovorila je kolegi iz Vijeća ministara BiH ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staši Košarcu, zbog njegovih medijskih istupa te poručuje da je neprimjerno iskazivati populističke stavove umjesto predano i državotvorno raditi u interesu građana i države Bosne i Hercegovine.

"Umjesto ispraznih floskula koje možemo vidjeti od predsjedavajućeg i članova Koordinacionog tijela za Trgovsku goru, primjerenije bi bilo da vidimo da su svoj potencijal usmjerili na diplomatske aktivnosti ka svojim kolegama u Hrvatskoj i tako pokušali da zajedno sa pojedinim parlamentarnim zastupnicima doprinesu zaštiti interesa velikog broja građana koji s pravom očekuju od njih da zarade svoje plate, bar u segmentu kanalisanja svojih patriotskih floskula na pravu adresu", kaže Turković.

Dodaje kako je posebno apsurdno da navodna zaštitnička inicijativa dolazi od predstavnika stranke čiji predsjednik Milorad Dodik, jedini nije ispoštovao zaključke sa 17. vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine održane 22. marta 2019. godine. Naime, tačkom 2. zaključka Predsjedništva BiH navedeno je da će predsjedavajući Predsjedništva, u to vrijeme član iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik, uputiti predsjednici i premijeru Republike Hrvatske obavijest o zahtjevu Bosne i Hercegovine u kojoj se traži da područje Trgovske gore izuzme kao mjesto predviđeno za odlaganje i skladištenje radioaktivnog i nuklearnog otpada.

"Do danas, jedan takav dopis nije upućen čime je radi partikularnih interesa nastavljeno urušavanje kredibiliteta institucija Bosne i Hercegovine, pa smatramo zaista neprimjerenim da ministar, koji dolazi iz njegove političke stranke usmjerava pažnju i dezavuiše javnost prebacivanjem kritike na račun onih koji se zaista bore i zalažu za opstojnost i istinske interese građana i države Bosne i Hercegovine", izjavila je.

Ministarstvo na čijem se čelu nalazi ministrica Turković, stoji u saopćenju, i dalje će nastaviti da predano radi i djelima iskazuje svoje opredjeljenje kako za 250 hiljada naših građana u slivu rijeke Une tako i međunarodnih interesa i digniteta naše države ali bi bilo mnogo lakše kada bi u tom poslu imali i istinsku podršku onih koji samo deklarativno proklamiraju zajednički interes i dobrobit svih građana.

 

Foto:Avaz
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!