Turković razgovarala sa komandantom NATO štaba u Sarajevu

BiH

Turković razgovarala sa komandantom NATO štaba u Sarajevu

Objavljeno na dan 22.06.2021 - 10:41 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:MVP BIH


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, razgovarala je sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom.

Ministrica se zahvalila NATO štabu u Sarajevu za kontinuiranu podršku i pomoć našoj zemlji, posebno za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama, te istakla da Bosna i Hercegovina i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja saradnje.

Naglasila je da je Komisija za saradnju sa NATO-om, koja je osnovana u februaru ove godine, usvojila Program reformi Bosne i Hercegovine 2020/2021., koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje. Izrazila je očekivanje da će ovaj dokument što prije biti usvojen na sjednici Vijeća ministara, te biti upućen u daljnju proceduru.Sagovornici su se usaglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, koje se nalaze pred našom zemljom.

Tokom susreta je iskazana potreba za snažniju podršku jačanju i unapređenju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz kabineta ministrice Turković.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!