Turski ministar poljoprivrede u Sarajevu: Nastavit ćemo uvoziti meso, sir, brašno i maline iz BiH

Obećanje

Turski ministar poljoprivrede u Sarajevu: Nastavit ćemo uvoziti meso, sir, brašno i maline iz BiH

Objavljeno na dan 23.08.2017 - 13:33 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Na sastanku koji je danas održan između federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića i ministra poljoprivrede Republike Turske Ahmeta Eşrefa Fakibaba te ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koça dogovoren je nastavak izvoza bh. proizvoda u Republiku Tursku.

Turski ministar poljoprivrede Ahmet Eşref Fakibab rekao je kako će Republika Turska nastaviti uvoziti bosanske proizvode i raditi na njihovom razvoju kako bi građani BiH imali bolji prosperitet.

On će se prilikom svog boravka u našoj zemlji susresti i s predsjedavajućim Vijeća Ministara Denisom Zvizdićem i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem te će i s njima razgovarati o nastavku saradnje.

Ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić rekao je kako BiH u Tursku izvozi meso, brašno, ulje, bijeli sir i maline te da su na današnjem sastanku pričali o povećanju izvoznih kvota ovih proizvoda u Republiku Tursku.

On je istakao kako zajedno s Upravom za šumarstvo Republike Turske realizuju projekt nabavke softvera za prikupljanje podataka o šumskim požarima širom BiH.

Dogovoreno je da se do kraja godine održi poljoprivredni forum na kojem će učestvovati poljoprivredni proizvođači i predstavnici prehrambene industrije iz Republike Turske i naše zemlje.

Ministar Dedić je dodao kako će se ubuduće više pažnje posvetiti razvojnoj komponenti poljoprivrede, kvalitetnijim sistemima navodnjavanja, mehanizaciji i svemu onome što poljoprivrednom proizvođaču može omogućiti opstanak na tržištu, posebno nakon sve veće konkurencije koju imamo nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!