Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage u aferi ''Respiratori''

AFERA

Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage u aferi ''Respiratori''

Objavljeno na dan 19.05.2020 - 15:16 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Tužiteljski tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, kazali su iz Tužilaštva BiH.

"Javnosti želimo priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu. Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet", kazali su iz Tužilaštva.

Tužiteljstvo BiH poručuje da imaju razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga će. poručuju pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

"Moramo istaći da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu. Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH". zaključuje se u stavu Tužilaštva BiH.

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!