Tužilaštvo BiH o presudi Turkoviću: Demontirali smo najopasniju zločinačku organizaciju

Sudu BiH

Tužilaštvo BiH o presudi Turkoviću: Demontirali smo najopasniju zločinačku organizaciju

Objavljeno na dan 16.04.2015 - 11:08 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Klix.ba


Nakon što je danas na Sudu BiH izrečena kazna Zijadu Turkoviću i drugima u ukupnom trajanju od 95 godina, Tužilaštvo BiH je izrazilo zadovoljstvo presudom.

"Tužilaštvo BiH je zadovoljno ovom presudom i pozdravljamo odluku Suda BiH. Ovo je historijska presuda u borbi protiv organiziranog kriminala", kazao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Kako je naveo, od samog početka Tužilaštvo je tvrdilo da se radi o najopasnijoj zločinačkoj organizaciji u poslijeratnoj BiH što se, kako je naveo, to presudom i pokazalo.

"Tužilaštvo bi je pokazalo da ima kapacitete za borbu protiv najsloženijih oblika organiziranog kriminala. Našim profesionalnim radom i zalaganjem u ovom predmetu uspjeli smo demontirati ovu opasnu zločinačku organizaciju iza koje je ostalo pet žrtava od kojih je jedna žena u visokom stepenu trudnoće", dodao je Grubešić te pozvao institcuije BiH da im pomognu u jačanju kapacioteta u borbi protiv organiziranog kriminala.

Podsjetimo, Zijadu Turkoviću je danas izrečena kazna u trajanju od 40 godina zatvora, dok je Milenku Lakiću izrečena kazna od 35 godina.

 

 

 

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!