Marketing USKinfo.ba
Tužilaštvo BiH se oglasilo: Istraga o nezakonitom odvođenju maloljetne osobe iz Cazina, radi seksualnog iskorištavanja i prostitucije

USK

Tužilaštvo BiH se oglasilo: Istraga o nezakonitom odvođenju maloljetne osobe iz Cazina, radi seksualnog iskorištavanja i prostitucije

Objavljeno na dan 29.09.2020 - 09:45 | Izvor: USKinfo.ba |


 

Radi se o predmetu međunarodne saradnje u kojem Tužilaštvo BiH vodi istragu o nezakonitom odvođenju maloljetne osobe iz Cazina, radi seksualnog iskorištavanja i prostitucije na području Republike Austrije.

Tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinirao je aktivnosti policijskih službenika SIPA-e, u okviru kojih je slobode lišena jedna osumnjičena osoba.

Aktivnosti su realizovane u saradnji sa partnerskim institucijama R Hrvatske, a radi se o istrazi koja se odnosi na nezakonito  odvođenje maloljetne osobe sa područja Cazina, pod maskom zaposlenja u ugostiteljskom objektu na području Austrije, a sa stvarnom namjerom iskorištavanja teškog položaja žrtve radi seksualne eksploatacije.

Pravosuđe R Hrvatske vodi postupak protiv jednog državljanina BiH, a drugi osumnjičeni lišen je slobode jučer, jer se nalazio na izdržavanju kazne zatvora.

Nakon što bude predat tužilaštvu, postupajući tužilac će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Uz koordinaciju sa nadležnim institucijama, identifikovanoj žrtvi je pružena pomoć i briga nadležnih institucija.

Tužilaštvo BiH i partnerske institucije rade na identifikovanju i drugih žrtava u ovom predmetu.

Foto:Tužilaštvo BiH
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!