TUŽILAŠTVO USK: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NASTAVNIKA ZBOG BLUDNIČENJA

USK

TUŽILAŠTVO USK: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NASTAVNIKA ZBOG BLUDNIČENJA

Objavljeno na dan 10.05.2019 - 05:27 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


Nakon saznanja o optužnici suspendiran je nastavnik iz nastavnog procesa u Medicinskoj školi u Bihaću dok se krivični postupak ne završi

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona  podiglo je optužnicu protiv  nastavnika biologije zbog krivičnog djela zadovoljavanje pohote pred djetetom. Nakon saznanja o optužnici suspendiran je iz nastavnog procesa u  Medicinskoj školi u Bihaću  dok se krivični postupak ne završi.
Web portali objavili su jučer vijest da se nastavnik iz Bihaća tereti za bludničenje nad vlastitom kćerkom. Navodi se da je osumnjičeni  incijala E.M.  zbog toga suspendovan iz nastavnog procesa u jednoj od dvije škole u kojim predaje.Tragom ove informacije kontaktirali smo nadležne institucije i ustanove  u namjeri da saznamo više detalja o ovom slučaju.

Krenuli smo od Kantonalnog tužilaštva koje je podiglo optužnicu. Na naš upit odgovorili su negativno ograđujući se Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. Zbog toga, navode u odgovoru, ne mogu davati izjave ili komentarisati predmet u kojem je počinilac ili oštećeni maloljetnik,  kao što je to u ovom slučaju. Optužnicu protiv zaposlenog u prosvjeti ozbiljno su shvatili u Ministarstvu obrazovanja USK-a. Uputili su akt školama u kojim radi,  tražeći da ga se zbog krivičnog postupka udalji iz nastavnog procesa. Ovu informaciju su nam potvrdili u resornom ministarstvu, ali dok krivični postupak  traje ne žele izlaziti u javnost s komentarima. 

U Medicinskoj školi su postupili po uputama iz Ministarstva i suspendovali ovog nastavnika prije desetak dana. S druge strane, to nije učinjeno u OŠ  „ Gornje Prekounje – Ripač „  gdje E.M. također predaje biologiju. Direktorica ove škole,  Daira Muslić,  u telefonskom razgovoru nam je kazala da oni do danas nisu dobili nikakav dopis iz Ministarstva. Prije toga, dodaje, neće poduzimati nikakve poteze na svoju ruku. Dok ne dobiju uredbu takvog sadržaja iz Ministarstva,  nastavnik će nastaviti obavljati uobičajene radne zadatke.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!