TUŽILAŠTVO USK: Privodi se kraju istraga u aferi ''Diploma''

Multilingua iz Sanskog Mosta

TUŽILAŠTVO USK: Privodi se kraju istraga u aferi ''Diploma''

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 09:06 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona privodi kraju istragu o aferi sa falsifikovanjem školskih diploma u ovom kantonu, a šta je dosadašnjom istragom utvrđeno i prema koliko osoba je ona usmjerena, iz ove pravosudne institucije nam nisu mogli kazati. 

- Mogu samo potvrditi da je istraga još u toku, ali da je u završnoj fazi. Provode se još neke radnje, a po okončanju istrage ćemo moći izaći sa više informacija - kazala nam je Irena Marjanović-Čavkić, glasnogovornica Tužilaštva USK.

Početkom godine portal Žurnal objavio je aferu u kojoj je novinarka bez prisustva ijednom času za svega 17 dana uspjela steći diplomu Srednje medicinske tehničke škole u Sanskom Mostu, preko posrednika Senada Pehlivanovića.

Na diplomi je pisalo da je ova škola u sastavu PU Centra za obrazovanje odraslih Multilingua iz Sanskog Mosta. Formalni osnivač škole u Sanskom Mostu je Maida Cepić-Habibović.

Ministarstvo obrazovanja USK nakon toga izdalo je naredbu o zatvaranju škole za odrasle Multilingua iz Sanskog Mosta, a njena vlasnica u međuvremenu je smijenjena i sa dužnosti direktorice Srednje mješovite škole u tom mjestu.

Odranije je poznato da je policija izuzela određeni broj diploma iz ove škole koje je Tužilaštvo u Bihaću preuzelo kao dokazni materijal u istrazi koju provodi.

Centar Multilingua proteklih je godina isključivo poslovao sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Radili su prevode kaznenih listova sa holandskog i slovenskog jezika. Na službenoj stranici Medicinske škole piše da vrše obrazovanje odraslih u oblasti medicinske struke.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!