Tužiteljica zatražila 45 godina robije za Turkovića i Lakića

Branioci optuženih danas nisu mogli iznijeti završne riječi

Tužiteljica zatražila 45 godina robije za Turkovića i Lakića

Objavljeno na dan 23.02.2015 - 20:29 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Fokus.ba


Završnim riječima tužiteljice Diane Kajmaković danas je nastavljeno obnovljeno suđenje Zijadu Turkoviću, Saši Stjepanoviću, Milenku Lakiću, Fadilu Aljoviću i Muameru Zahitoviću, optuženim za pet ubistava, pljačku Cargo-centra Aerodroma Sarajevo, trgovinu drogom, te iznudu dionica Fabrike čarapa Ključ.

Tužiteljica Kajmaković je istakla je da ostaje pri završnim riječima koje je dala u prvostepenom postupku, te dodala da je optužnica dokazana u svim elementima i zatražila da Sud Turkoviću i Lakiću izrekne maksimalne kazne od po 45 godina zatvora.

Potom je navela da Sud ostalim optuženim odredi maksimalnu kaznu shodnu težini počinjenih krivičnih djela.

Sa druge strane, branioci optuženih danas nisu mogli iznijeti završne riječi, te je predsjedavajući Sudskog vijeća Senadin Begtašević naredno ročište zakazao za četvrtak.

Tada bi završne riječi trebali iznijeti Muhidin Kapo i Dejan Bogdanović, branioci Zahitovića i Lakića.

Podsjećamo, prizivno vijeće Suda BiH ukinulo je prvostupanjsku presudu protiv kriminalne grupe Zijada Turkovića koja je ranije osuđena na ukupno stotinu godina zatvora zbog počinjenja najtežih kaznenih djela.

Nepravomoćnom presudom utvrđeno je postojanje zločinačke organizacije na čijem je čelu bio Turković i kojemu je zbog toga prvobitno izrečena kazna od 40 godina zatvora, što je za pet godina manje od maksimalne zapriječene.

Na istu je kaznu osuđen i Milenko Lakić kao organizator i počinitelj teških ubistava, uključujući tu i smaknuće trudne žene.

Na 12 godina zatvora osuđen je Saša Stjepanović, a Fadil Aljović i Muamer Zahitović osuđeni su na pet, odnosno na tri godine zatvora.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!