Tuzlak Mensur Pašić osvojio zlato na njemačkom turniru u brazilskoj jiu-jitsi

ZNAČAJAN USPJEH

Tuzlak Mensur Pašić osvojio zlato na njemačkom turniru u brazilskoj jiu-jitsi

Objavljeno na dan 27.02.2020 - 05:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Tuzlak Mensur Pašić ostvario je značajan uspjeh na turniru u brazilskoj jiu-jitsi koji je u njemačkom Minhenu održan protekle subote, osvojivši zlato u konkurenciji crnih pojasa.

Protekle subote u Minhenu je održano takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi "Münich International Open IBJJF Jiu-Jitsu Championship 2020.", a u konkurenciji crnih pojasa Master 3 Heavy division Tuzlak Mensur Pašić je osvojio prvo mjesto ubjedljivim pobjedama nad brazilskim takmičarima.

Pored Pašića u ovoj konkurenciji su bili još i Brazilci Amilcar Alves Bandeira dos Santos, Alex Sandro Malheiro i Arménio Jorge Moura Cavalcante Neto koje je Tuzlak uspješno savladao.

Pripreme za minulo takmičenje Pašić je obavljao u Tuzli i u Sarajevu, a one su se odvijale od konca prošle godine do samog odlaska u Minhen.

"Lično sam iznenađen postignutim uspjehom, s obzirom na to da sam na turnir otišao prilično narušenog zdravstvenog stanja jer je posljedično jačim pripremama došlo do određenog pada imuniteta. Imao sam izuzetno ozbiljne protivnike koji se pored jiu-jitse bave i MMA-om, tako da mogu reći da sam izuzetno zadovoljan postignutim rezultatom", kazao je Pašić u razgovoru za Klix.ba.

Pašić je trener i takmičar kluba borilačkih sportova Grappling koji djeluje od 2011. godine u Tuzli, a također je i član međunarodnog Pound for Pound tima iz Minhena.

Uz lične pripreme za odlazak na takmičenje sprema i još nekoliko takmičara iz tuzlanskog kluba koji bi trebali nastupiti u Bosni i Hercegovini, odnosno Sarajevu te Srbiji i Hrvatskoj.

Govoreći o brazilskoj jiu-jitsi, Pašić ističe da je riječ o zanimljivom i atraktivnom borilačkom sportu koji ima prilike za razvoj u Bosni i Hercegivini.

"U proteklih nekoliko godina došlo je do ekspanije u brazilskoj jiu-jitsi, posebno u Sarajevu gdje trenutno imamo šest ili sedam klubova. Takmičari iz svih bh. klubova već dvije godine postižu respektabilne rezultate, s obzirom na uslove u kojima treniraju te ulaganjima u sport u BiH", nastavlja Pašić.

Iako je fizički mnogo zahtjevna, za brazilsku jui-jitsu na kraju kaže da je izuzetno zahvalna za treniranje, posebno za mlađe generacije koje pokazuju sve više interesovanje za ovakv vid borilačkih vještina.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!