Tužna priča porodice Zukić: Kroz fondaciju ''Minelino srce'' čuvaju uspomenu na tragično nastradalu kćerku

Donirali organe

Tužna priča porodice Zukić: Kroz fondaciju ''Minelino srce'' čuvaju uspomenu na tragično nastradalu kćerku

Objavljeno na dan 23.01.2019 - 10:53 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu portala USKinfo.ba stigla je poruka od porodice Zukić iz Zeničko-dobojskog kantona. Radi se o roditeljima i sestri tragično nastradale Minele Zukić, čiji roditelji su nakon njene pogibije u saobraćajnoj nesreći osnovali Fondaciu "Minelino srce". Sadržaj poruke, kao i linkove stranica putem kojih vode organizaciju, objavljujemo u cjelosti.

Poštovani, molimo vas, mi smo porodica Zukić, jedna tradicionalna bosansko- hercegovačka porodica sa sela. Prije četiri godine izgubili smo kćerku Zukić Minelu u saobraćajnoj nesreći, i druga naša kćerka Amela bila je učesnik te strašne nesreće, ostala je trajni invalid.

Nakon svega toga mi smo, supruga i ja smogli snage i donijeli tešku ali humanu odluku bez ičijeg pitanja i nagovora, sami smo donijeli odluku da doniramo Mineline organe. Bila je to prva kadaverična transplatacija ikada u Kantonalnoj bolnici Zenica odnosno druga u FBiH. Nismo stali na svemu tome, smogli smo snage i osnovali smo Fondaciju "Minelino srce" sa glavnim ciljem da promovišemo plemenitu ideju o potpisivanju donorskih kartica i doniranju organa.

Fondaciju vodimo kćerka Amela, supruga i ja. Ne, nismo imali ama baš nikakvu pomoć i podršku od bilo kakvih institucija i mnogih srodnih udruženja. Odlučili smo da istrajemo u svojoj borbi pa vas molimo ako možete da objavite linkove naših Facebook stranica, to su dvije različite stranice odnosno različitih sadržaja. Na naše obje stranice Sjećanje na Minelu Zukić i Fondacija "Minelino srce" nalazi se preko 50 videozapisa koje smo sami snimili i objavili i preko 50 bilješki o raznim životnim temama.

Želim da naglasim, mi smo prva i jedina Fondacija ove namjene u cijeloj BiH a najvjerovatnije i na Zemlji planeti. Smatramo i molimo vas da bi nam puno pomogli kada bi objavili linkove naših stranica, a mi bi vam vječno bili zahvalni i ne bi vam nikad zaboravili. Puno bi nam pomogli u našem budućem radu, sve bi zapisali i pamtili. Imamo krajnje iskrene i poštene namjere, izvinite molimo vas ako smo zasmetali.

Porodica Zukić i "Fondacija "Minelino srce"

Link prve stranice: KLIKNI OVDJE
Link druge stranice: KLIKNI OVDJE

Molimo vas vrijedi, pogledajte nama najdraza dva nasa video zapisa, jako su poucni i edukativni oslikavaju nasu stvarnost

VIDEO 1

VIDEO 2
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!