U akciji ''Mreža četiri'' uhapšeno 29 osoba, traga se za još tri

BiH

U akciji ''Mreža četiri'' uhapšeno 29 osoba, traga se za još tri

Objavljeno na dan 17.06.2021 - 13:44 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba / Foto:Bhrt.ba


Policijski timovi Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona izvršili su pretrese na 32 lokacije i uhapsili 29 lica koja se sumnjiče za krivična djela zloupotreba droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

U okviru akcije, kodnog naziva “Mreža četiri”, u Zenici su uhapšene 23 osobe, u Sarajevu dvije i četiri u Srednjobosanskom kantonu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu da posluže kao dokaz u daljem postupku, te lociranja i hapšenja osoba koje su mete akcije.

Neki od osumnjičenih su već u pritvoru, a ova policijska akcija još nije završena, pa se može očekivati da će biti i još uhapšenih.Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić rekla je da je jedna osoba, koja je takođe meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru, da su dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima, a da se za tri osobe intezivno traga, te da je raspisana potraga.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža jedan”, “Mreža dva” i “Mreža tri”, koje su sprovedene u 2016, 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela koja su počinila lica koja su bila meta operativnih akcija, navedeno je u saopštenju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!