U BiH otkrivena državljanka Hrvatske za kojom je raspisana Interpolova potjernica

SLUŽBA ZA STRANCE

U BiH otkrivena državljanka Hrvatske za kojom je raspisana Interpolova potjernica

Objavljeno na dan 04.12.2017 - 10:49 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori Službe za poslove sa strancima su otkrili bezbjednosno interesantno lice na području Banja Luke.

- U postupku koji je provela Služba za poslove sa strancima s ciljem utvrđivanja zakonitosti boravka u BiH, te operativnim radom i provjerama, lice je identifikovano kao S.R, državljanka Republike Hrvatske, za koju je utvrđeno da se nalazi na međunarodnoj potjernici, koju je  Interpol Monako raspisao zbog počinjenog krivičnog djela Organizovani kriminal i teške krađe.

Po prikupljenim saznanjima, strana državljanka je predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske koje je istu lišilo slobode i sprovela Sudu BiH, radi provođenja ekstradicionog postupka.

Strana državljanka se dovodi u vezu sa bezbjednosno interesantnim licem kojem je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u imigracioni centar Službe, radi kršenja imigracionih propisa i utvrđivanja identiteta, obzirom da isti ne posjeduje identifikacione dokumente.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH - navode iz Službe za poslove sa strancima.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!